fbpx

Activiteiten omgeving Wageningen

Zin om erop uit te gaan? De natuur te verkennen of een te stad bezoeken? Hieronder vind je een aantal leuke uitstapjes in de omgeving van ons hotel.

Nationale Park de Hoge Veluwe

Nationale Park de Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is – mede door de gevarieerdheid van de landschappen – het meest verrassende nationale park in het land. Het Park staat onder andere bekend om de zeldzame dier- en plantensoorten die het herbergt.

Bevrijdingsdag 5 mei

Bevrijdingsdag 5 mei

Met het bevrijdingsfestival, bevrijdingsvuur, bevrijdingsdefilé, wereldgesprekken en vrijheidscolleges is Wageningen op 5 mei de perfecte plek voor het vieren van de vrijheid. Van films over vrijheid tijdens het Freedom Film Festival tot ontmoetingen met veteranen op het Foulkes Festival. Er is genoeg te doen en voor ieder wat wils.

Wageningen centrum

Wageningen centrum

Binnen enkele minuten lopen vanaf hotel WICC sta je in het hart van het centrum van Wageningen. Wageningen kent een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien in de stad. De stad herbergt vele kleine straatjes, historische gebouwen én unieke winkels. Daarnaast bevindt zich achter het hotel theater Junushoff.

Belmonte Arboretum

Belmonte Arboretum

Op de Wageningse berg, een stuwwal uit de ijstijd, ligt het voormalige landgoed Belmonte met een schitterend uitzicht over het rivierengebied. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het door oorlog gehavende landgoed in handen van Wageningen Universiteit, die er een prachtige botanische tuin vestigde.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Sta neus aan neus met de ijsberen, hang de beest uit in de overdekte speeljungle en ga op avontuur  in Expeditie Berenbos. In Ouwehands Dierenpark leer je dieren écht kennen door ze van heel dichtbij te ontmoeten.

Stad & Cultuur

Stad & Cultuur

Gelderland, de grootste provincie in Nederland, heeft zó veel te bieden! Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe en de historische steden Arnhem en Nijmegen; de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en kronkelige dijkjes en rivieren en Rivierenland.

Scroll Up