Food waste in de horeca – Een kijkje achter de schermen bij het WICC

We zijn het er allemaal wel mee eens: voedsel weggooien is zonde. Als we het hebben over food waste dan gaat het om voedsel wat eigenlijk nog prima te eten is, maar wat niet wordt gebruikt en daarom maar weg wordt gegooid. Dit is niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld een groot probleem. Kijk hierbijvoorbeeld voor een […]

Read More

Nieuw Brasserie Beau

Kent u dat gevoel? Net terug van vakantie.. Wat was het heerlijk! Lekker weer, prachtige natuur, gezellige straatjes, cultuur snuiven, heerlijk eten. Aan de ene kant zou u zo weer terug willen, maar aan de andere kant is het ook wel weer fijn om in ons eigen vertrouwde landje te zijn. Want hoewel reizen ons ontzettend veel te bieden heeft; […]

Read More

Tips en ideeën voor een bruiloft

Het organiseren van een bruiloft is leuk maar heeft wel een plan nodig. Je bent vrij om daar zelf de invulling aan te geven, en dat mag maar hoeft zeker niet formeel te zijn. Zoek je nog tips of inspiratie? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je samengesteld! 1: Kies een thema Het kan ontzettend leuk zijn om een […]

Read More

Valentijn

Het is bijna weer zover de meest romantische dag van het jaar staat weer voor de deur. Valentijnsdag is het aangewezen moment om extra uit te pakken! Of het nu is om je geliefde extra in het zonnetje te zetten en net iets extra te doen waar je anders niet aan toe komt of om nu net die ene persoon […]

Read More

Zo maak je Limoncello

Limoncello Een lekker Italiaans drankje die de meeste mensen wel kennen, want wat is er nou lekkerder dan op een zonnige zomerdag even bijkomen op het terras met een ijskoude Limoncello? Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, die zoals de naam al doet vermoeden wordt gemaakt van citroenen. In Italië geldt dat de ‘echte’ Limoncello gemaakt wordt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. […]

Read More

Healthy Kerst recepten

Vorige week hebben wij een blog geschreven over een Healthy Kerst. We hebben de recepten uit deze blog voor jullie uitgewerkt, zodat jullie deze met Kerst of uiteraard een andere keer kunnen maken! Carpaccio van rode biet Ingrediënten: Gekookte rode bieten Rucola Oude kaas (bij voorkeur Peccorino of Parmezaan) Gebrande noten Groene pesto Extra vergin olijfolie Bereiding: Snij de rode […]

Read More

Gezonde Kerst

Het is weer zover. De feestdagen staan alweer voor de deur! Je wilt vrienden, familie en geliefden natuurlijk graag verrassen met de lekkerste Kerstgerechten. Maar hoe zorg je er nu voor dat al dat heerlijke eten ook een beetje gezond blijft? Genieten en toch bewust eten is niet heel moeilijk. Het is vaak een kwestie van goed voorbereiden voor je […]

Read More

Uiteten in Wageningen

Voor alle lekkerbekken onder ons is er veel te kiezen en te beleven in Wageningen. Er zijn diverse restaurants en eetcafés, de meeste zijn gevestigd op de markt in het centrum van Wageningen. Door de WUR en het verblijf van veel internationale gemeenschappen in Wageningen, is er keuze uit veel verschillende stijlen keukens. Zo is er een sushi restaurant, een […]

Read More

Het verhaal achter onze Italiaanse wijnen

Een wijn passend bij het gerecht, maakt het eten nog lekkerder en smaakvoller. Veel mensen drinken (wel eens) een wijntje. Het is een drank die door de eeuwen heen wordt gedronken. Als je een geschiedenis boek opent of kijkt naar kunst van vroeger, zie je veel afbeeldingen van mensen met wijn. Ook in de bijbel komen veel verhalen voor waarin […]

Read More

Het recept van echte Napolitaanse pizza(bodems)

Wie is er nou niet gek op pizza? Wij van Restaurant Beau zijn er gek op. Helemaal op de huisgemaakte pizza’s, uit onze eigen keuken! Iedereen kent pizza’s ook wel. Je haalt ze in de supermarkt of gaat uiten bij een Italiaans restaurant, maar hoe maak je nou eigenlijk zelf in je eigen keuken thuis, een lekkere pizzabodem? Het maken […]

Read More
Scroll Up