WICC
WICC Stories Tips en ideeën voor een bruiloft

Tips en ideeën voor een bruiloft

Het organiseren van een bruiloft is leuk maar heeft wel een plan nodig. Je bent vrij om daar zelf de invulling aan te geven, en dat mag maar hoeft zeker niet formeel te zijn. Zoek je nog tips of inspiratie? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je samengesteld!

1: Kies een thema
Het kan ontzettend leuk zijn om een thema aan je bruiloft te koppelen. Het thema hoeft niet opzichtig aanwezig te zijn, maar kan ook in de details zitten. Laat het terugkomen in de decoratie en andere facetten van je bruiloft (bijv. kleding, entree, uitnodiging).

2: Locatie met binnen- en buitenopties
Een aantal dingen kan je al vroeg plannen, bijvoorbeeld de locatie van je bruiloft. Begin op tijd, veel locaties zitten ver van tevoren vol. Je kan bijvoorbeeld een locatie boeken maar nog openhouden of het buiten of binnen wordt. Steeds meer trouwlocaties bieden deze mogelijkheid [1]. Bij het WICC heb je keuze uit verschillende ruimtes zowel binnen als buiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten te trouwen op het gras naast de stadsgracht, maar ook op het buitenterras. Het thema van je bruiloft heeft ook invloed op je locatie. Heb je ook nog een bepaald budget, dan kun je dit ook meenemen in de keuze van de locatie.

3: Informele sfeer
Zoals al eerder aangegeven, de bruiloft hoeft zeker niet een formeel iets te zijn. Het is een vrolijke dag en een losse sfeer kan veel goeds doen. Denk daarbij aan zit- en sta-hoekjes, een foodtruck, vrolijke muziek of nodig wat gasten uit om een klein woordje te doen. Het internet staat vol van ideeën, en ook in onze laatste tip noemen we enkele accessoires ter inspiratie. De boodschap hier is: geef wat speelsheid aan je bruiloft!

4: Leg je bruiloft vast
Hoe de dag ook loopt, je hebt met de beste intenties alles voorbereid. Het resultaat en de sfeer mag je best als aandenken vastleggen. Het is leuk om via meerdere bronnen een impressie te maken van je bruiloft. Bijvoorbeeld, (i) creëer een aantal fotohoekjes op je trouwlocatie, (ii) zorg dat er iemand aanwezig is voor de nodige foto’s en video’s en (iii) regel een gastenboek, of een bord/muur waar je gasten iets leuks kunnen opschrijven.

5: Ga voor een unplugged ceremonie
Deze tip is wat gewaagd. ‘Unplugged’ houdt in ‘zonder elektriciteit’, dus even geen mobiels [2]. Je kan dit toepassen voor alleen de ceremonie, of voor de hele dag. Zeker op een bruiloft, waar een mengeling van mensen aanwezig is, is het onwijs tof als iedereen lekker meedoet en betrokken is. Je kan dit via een kaartje/uitnodiging laten weten. De mobiel is leuk of een afleiding, wat denk jij?

6: Trouwbedankjes
Aan het einde van een innige dag is het wel zo leuk om je gasten nog een presentje mee te geven, als aandenken aan deze dag. Dit kan weer in het thema zijn van je bruiloft, of een andere spontaan idee.

7: Leuke, extra accessoires op je bruiloft
De variatie en ideeën zijn oneindig. Als laatste tip noemen we hier nog enkele accessoires, ter inspiratie, die je kan toevoegen aan je bruiloft:

  • champagnemuntjes | kan je zelf ontwerpen, voor als er geproost wordt
  • ringdoosjes | kan je zelf ontwerpen, om het moment met je partner iets extra’s te geven
  • bloemblaadjes | leuk, natuurlijk effect voor bij de ceremonie
  • lightbox | voor bij de entree, met een leuke welkomst-slogan
  • moodboard | kan je zelf ontwerpen, geeft je een kans om je thema goed neer te zetten

Mocht je nog inspiratie zoeken of met vragen zitten, je kunt ons altijd benaderen voor informatie of nog beter, ga een langs. Bij het WICC hebben we ruime ervaring met het faciliteren van een passende bruiloft. Je kunt onze Weddingplanner Lindsy vrijblijvend contacten voor meer informatie!

Lindsy van der Hoeven
lindsyvanderhoeven@wicc.nl

# bronnen:
[1] https://www.toptrouwlocaties.nl/

[2] https://www.huffpost.com/entry/why-you-should-consider-an-unplugged-wedding-how_b_57f30ac8e4b0667653926781

Hotel WICC

Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

+31 (0) 317 490 133
Open: 24/7

Scroll Up