WICC
WICC Stories Uiteten in Wageningen

Uiteten in Wageningen

Voor alle lekkerbekken onder ons is er veel te kiezen en te beleven in Wageningen. Er zijn diverse restaurants en eetcafés, de meeste zijn gevestigd op de markt in het centrum van Wageningen. Door de WUR en het verblijf van veel internationale gemeenschappen in Wageningen, is er keuze uit veel verschillende stijlen keukens. Zo is er een sushi restaurant, een Thai, verschillende Griekse en Chinese restaurants van traditioneel tot de Chinees zoals we het hier in Nederland kennen. Ook zijn er verschillende Indische eetgelegenheden en is er onlangs zelfs een Syrisch restaurant geopend.

Wageningen heeft ook een aantal Italiaanse restaurants, waarvan een restaurant eruit springt. De meeste Italiaanse restaurants verkopen het traditionele Italiaanse concept, maar Restaurant Beau is een Italiaans restaurant met een moderne twist. Over alles is nagedacht en op alle details is gelet. “Little things make a difference” en dat zie je ook duidelijk terugkomen in het interieur. Het restaurant is een sfeervolle plek met een stijlvolle uitstraling. Als je het restaurant binnen stapt komt gelijk de heerlijke geur van het verse pizzadeeg je tegemoet. Achterin het restaurant is namelijk een open pizza keuken waarin je kunt zien hoe jouw pizza wordt bereid. Naast de pizza keuken is een grote bar, waar je gezellig kunt borrelen. De mix van materialen en kleuren die zijn gebruikt, zorgen voor een warme huiselijke setting en sluiten perfect aan bij de “groene” omgeving van Wageningen. De natuur is naar binnen gehaald. De houten tafelbladen en bloempotten met mooie boomstronken en verschillende bladeren in combinatie met de goudkleurige details vormen echte eyecatchers!

De keuken van Restaurant Beau heeft een menukaart waar de modern Italiaanse keuken tot zijn recht komt en waar uitsluitend wordt gewerkt met verse producten. Iedere pizza wordt met de hand gemaakt. Het deeg van de pizzabodem wordt op een traditionele manier bereid en vervolgens belegd met een huisgemaakte saus en garnituur naar keuze. Op de kaart staan niet alleen verse pizza’s, maar ook Italiaans klassiekers zoals Saltimbocca, Lasagne Verde, Carpaccio en huisgemaakte pasta gerold in verse Parmezaanse kaas, die aan tafel wordt bereid. Een echte aanrader is het Shared Dining menu. Samen delen en genieten van de lekkerste gerechten. Daarbij hoort natuurlijk een goede wijn. Er is keuze uit verschillende Italiaanse wijnen, die voor een schappelijke prijs worden aangeboden. Je vindt er ook huisgemaakte Limoncello, exclusieve Beau gin (alleen verkrijgbaar in Restaurant Beau) en echte olijfolie uit Puglia die je er ook kunt kopen.

De mix van goede smaakvolle gerechten voor een betaalbare prijs in combinatie met het prachtige interieur, maken restaurant Beau heel bijzonder!

 

 

 

Hotel WICC

Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

+31 (0) 317 490 133
Open: 24/7

Scroll Up