WICC
Recepten Zo maak je Limoncello
Limoncello

Zo maak je Limoncello

Limoncello

Een lekker Italiaans drankje die de meeste mensen wel kennen, want wat is er nou lekkerder dan op een zonnige zomerdag even bijkomen op het terras met een ijskoude Limoncello? Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, die zoals de naam al doet vermoeden wordt gemaakt van citroenen. In Italië geldt dat de ‘echte’ Limoncello gemaakt wordt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Is dat het geval, dan mag de Limoncello de beschermde naam Liquore di Limone di Sorrento IGP dragen.

Ook wij van Restaurant Beau zijn gek op Limoncello en hebben daarom voor de eerste keer onze eigen Limoncello gemaakt. Het is namelijk makkelijker te maken, dan je denkt. Het geheim zit hem namelijk vooral in de juiste verhoudingen. Wil jij ook weten hoe je je eigen Limoncello maakt? Lees dan hieronder hoe.

Dit heb je nodig:
1. 1 liter sterke alcohol (96%) of Wodka
2. 10 biologische citroenen (de echte Italiaanse citroenen zullen in Nederland lastig te vinden zijn, kies daarom voor biologische citroenen)
3. 600 gram suiker
4. 1,6 liter water

Zo maak je het:

  1. Maak de citroenen goed schoon en droog ze af.
  2. Vervolgens ga je de citroenen schillen, het beste is om dit te doen met een dunschiller. Let op dat de schilletjes allemaal geel van kleur zijn. Witte schilletjes zorgen ervoor dat de Limoncello bitter wordt.
  3. Doe de citroenschillen in een grote afsluitbare pot. Het leukste vinden wij om dit in een grote glazen weckpot te doen. Hier kun je later ook zelf nog een etiket op maken. Schenk vervolgens de alcohol erbij. Zorg dat de pot goed wordt afgesloten en laat de pot 3 weken staan op een donkere koele plek. Schud de pot een aantal keer per week even, dan wordt de smaak uit de citroenschillen beter opgenomen in de alcohol.
  4. Om de Limoncello op smaak te brengen ga je suikerwater toevoegen. Wij hebben op 1,6 liter water 0,6 kilo suiker gebruikt om 1,6 liter suikerwater te maken. Je kunt ook de standaard verhoudingen aanhouden voor het maken van suikerwater namelijk 1 liter water met 1 kilo suiker. In een pannetje laat je de gewenste hoeveelheid suiker in het water langzaam oplossen. Haal de pan direct van het vuur, zodra de suiker is opgelost. Laat het daarna goed afkoelen.
  5. Haal nu alle citroenschillen uit de pot. Dit gaat het makkelijkste met een zeef.
  6. Voeg als laatste het suikerwater toe.

Het lekkerste is om Limoncello (ijs)koud te drinken. Bewaar de pot dus nog even in de koelkast of vriezer. Je kunt deze uiteraard ook overgieten in kleinere flessen!

Cin Cin!

Hotel WICC

Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen

+31 (0) 317 490 133
Open: 24/7

Scroll Up